Leren kun je leren

#009 Frisse lucht voor betere studieresultaten

Ik ben dol op een warm bad nemen. Nouja, warm… Zeg maar gerust HEET. Daar kan ik echt van genieten voor ik naar bed ga. Van een lekker warm bad wordt je namelijk een beetje suffig, roezig, slaperig… 

Is het dan verstandig om dat warme bad ‘s morgens te nemen, wanneer ik direct daarna in actiemodus moet? Kinderen naar school brengen, werken, dat soort dingen? Nee. 

Hetzelfde geldt ook voor warme ruimtes. Wanneer jouw kamer warm is, wordt je ook een beetje roezig, suffig en slaperig. Dat is niet handig als je effectief wil gaan studeren! Je wil dan natuurlijk scherp en gefocust zijn! Je kunt er dan beter voor zorgen dat de ruimte waar je in zit koel is. Koel, niet KOUD natuurlijk. Het is niet de bedoeling dat je vingers pijn doen omdat het zo ijskoud is. Idealiter zet je de thermostaat een graad, of twee, lager dan dat hij normaal gesproken staat. Zo rond de 16 graden is een ideale studeer temperatuur. 

Ik voel gewoon dat jouw nekharen direct overeind springen. Snap ik. De mijne ook haha! Ik heb echt een hekel aan kou. Mijn oplossing? Buiten studeren. Buiten is het vaak koeler dan binnen (ok, de hete zomerdagen tel ik even niet mee. Dan heb je waarschijnlijk toch vakantie), je trekt gewoon een jas aan en je hoofd blijft lekker koel. Bovendien heeft buiten leren nog veel meer voordelen dan alleen de koelere temperatuur. Een lekkere dosis zuurstof doet het namelijk ook goed voor je brein!

Toch geen zin om naar buiten te gaan? Doe dan in elk geval een raam open. Frisse lucht is immers goed voor de opslag van informatie in het geheugen. En eh.. Frisse lucht heet fris omdat… ? Je ziet, een raampje openzetten scoort dubbele punten! 

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *